Putini väitel on Venemaal olemas Ebola vaktsiin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola vaktsiini katselabor
Ebola vaktsiini katselabor Foto: SCANPIX

Venemaa president Valdimir Putin teatas, et Venemaal on olemas Ebola viiruse vastane vaktsiin, kuid ta ei paljastanud, mis on selle nimi, kuidas see mõjub ja millised olid katsed selle loomiseks.

Ebola on tapnud Lääne-Aafrika riikides tuhandeid inimesi, edastab The Guardian.

«Meil on head uudised. Venemaal registreeriti Ebola vaktsiin, mis on praegu maailmas kasutusel olevatest Ebola vaktsiinidest mõjusam,» teatas Putin uudisteagentuurile RIA Novosti.

Seni ei ole maailmas lõplikult heaks kiidetud Ebola raviks mõeldud ravimit või vaktsiini, kuid Maailma terviseorganisatsioon (WHO) tegeleb järjepidevalt Ebola ravimite arendamisega.

Lääne-Aafrika on hukkunud kaks aastat kestnud Ebola epideemias umbes 11 000 inimest, kuid suure massi haigestunute peal ei ole selle haiguse raviks mõeldud ravimeid katsetatud, on vaid üksikud katsetamised.

Venemaa tervishoiuminister Veronika Skvortsova kinnitas, et Venemaal on olemas Ebola vaktsiin, mis on «unikaalne ja millele ei ole maailmas võrdväärset».

Skvortsova teatas juba 2014. aasta oktoobris, et Venemaal tegeletakse Ebola vaktsiinide arendamise ja katsetustega ning üks  kolmest katseravimist peaks varsti olema kliinilisteks katsetusteks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles