Türgi kaguosas sai autopommirünnakus surma vähemalt 6 ja viga 39 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdistani Töölispartei võitlejad.
Kurdistani Töölispartei võitlejad. Foto: SCANPIX

Türgi kaguosas Çınari linnas sai eile politseijaoskonna juures kõmatanud kurdimässuliste autopommiplahvatuses ja sellele järgnenud varingus surma kuus ja viga 39 inimest, teatasid provintsivõimud.

Keelustatud Kurdistani Töölispartei (PKK) korraldatud plahvatuses sai surma kaks inimest, veel kolm hukkusid plahvatuse põhjustatud ohvitseride elamu varingus, teatas Diyarbakiri provintsi kuberneri kantselei avalduses, mille edastas Türgi meedia.

Pommiplahvatuses sai vigastada 14 ning hoonevaringus 25 inimest, kellest viis õnnestus päästetöötajatel rusudest päästa, lisasid võimud.

Teatati ka ründajate plahvatusejärgsest raketitulest ning kaugelt lähtunud kergrelvatulest. Pole teada, kas mässuliste tules sai keegi kannatada.

Türgi meedias avaldatud fotode kohaselt sai politseiohvitsere ja nende peresid majutav elamuhoone tõsiselt kannatada ning sisse varises kogu hoone välissein.

Vigastada sai nii politseinikke kui ka tsiviilisikuid, kuid esialgsete teadete kohaselt olid hukkunud vaid tsiviilisikud.

Türgi ja PKK vahel varises juuli lõpus kokku kaks ja pool aastat kestnud vaherahu.

Võimud on tõotanud PKK Türgi linnakeskustest välja juurida. Viimastel nädalatel on sõjaliste operatsioonide toetuseks kehtestatud kolmes Türgi valdavalt kurdidega asustatud kaguosa linnas liikumiskeeld.

Diyarbarkiri linna Suri linnajaos kehtib liikumiskeeld 2. detsembrist. Şırnaki provintsi Silopi ja Cizre linnades kehtivad liikumiskeelud 14. detsembrist.

Türgis peeti teisipäeval ja kolmapäeval üle riigi toimunud haarangutes kinni vastavalt 68 ja 65 äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) arvatavat liiget. Kinnipidamised toimusid pärast teisipäeval Istanbulis korraldatud enesetapurünnakut, mis nõudis kümne sakslase elu.

Haarangud toimusid Ankaras, Egeuse mere ääres asuvas Izmiris, Türgi-Süüria piirilinnas Kilises, Süüriale lähedalasuvas Şanlıurfas, Vahemere ääres asuvas Mersinis ning riigi lõunaosas asuvas Adanas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles