WHO kuulutas Lääne-Aafrika ebolaepideemia lõppenuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30.detsembril Guineas rahvamassid kohale meelitanud kontsert «Head aega, ebola!».
30.detsembril Guineas rahvamassid kohale meelitanud kontsert «Head aega, ebola!». Foto: Scanpix/AFP

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas kaks aastat Lääne-Aafrikat räsinud ebolaepideemia lõppenuks, viimasena kuulutati täna ebolavabaks Libeeria.

«Maailma Terviseorganisatsioon kuulutab ebolaviiruse viimase puhangu Libeerias lõppenuks ning teatab, et kõigile teadaolevatele nakkusahelatele Lääne-Aafrikas on piir pandud,» teatas WHO.

Ajaloo ulatuslikum ebolaviiruse puhang sai alguse 2013. aasta detsembris Guinea lõunaosast. Epideemia kõrghetkel levis ebolaviirus muu hulgas Guinea, Libeeria ja Sierra Leone pealinnas ning haiglates registreeriti iganädalaselt sadu nakatumisjuhtumeid.

Olukord oli rängim Libeerias, kus viirus nõudis 4800 inimelu. Kogu epideemia jooksul nakatus ametlikel andmeil ebolaviirusesse pea 29 000 inimest ja suri 11 315, kuid enamike ekspertide hinnangul on ohvreid oluliselt rohkem.

Libeeria viimane ebolassenakatunu lasti pärast ravi saamist haiglast välja mullu 3. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles