Soome politsei uurib parlamendisaadiku väidet vägistatud teismelisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Soome politsei asus uurima parlamendisaadik Pentti Oinoneni väiteid, et möödunud nädalal vägistati Kuopios 15-aastane tüdruk ja selle toimepanija oli suure tõenäosusega varjupaigataotleja.

Põlissoomlaste partei ridadesse kuuluv Oinonen kirjutas väljaande Karjalainen arvamusartiklis, et Kuopios vägistati möödunud nädalal 15-aastane tüdruk ning väitis, et selle toimepanija oli suure tõenäosusega varjupaigataotleja. Lisaks üritab politsei tema hinnangul pisendada vägistamisjuhte.

Politsei hakkas välja selgitama, kas vägistamine on üldse aset leidnud ja kas on põhjust alustada eeluurimist.

«Kui meil pole sellisest vahejuhtumist teavet, siis üritame eri allikate kaudu välja selgitada, kas on põhjust arvata, et toime on pandud kuritegu,» lausus politseinik Taisto Huokko.

Politseile tehti mullu augustist tänavu jaanuari keskpaigani vägistamisega seoses 39 avaldust. Varjupaigataotlejat kahtlustatakse teo toimepanemises ühes juhtumi puhul. Huokko sõnul ei tundu üksi seni esitatud avaldustest sobivat Oinoneni väidetud juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles