Läti president: senine peaministripartei võib laguneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Raimonds Vējonis.
Läti president Raimonds Vējonis. Foto: AFP/SCANPIX

Senise Läti peaministripartei Ühtsus lõhenemine on võimalik, kuid selle vältimiseks peab erakond kokkuleppele jõudma, ütles Läti president Raimonds Vējonis.

Vējonis selgitas, miks ta tegi eile ettepaneku moodustada valitsus Läti Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) peaministrikandidaadile Māris Kučinskisele aga mitte Ühtsuse parlamendifraktsiooni aseesimehele Kārlis Šadurskisele.  

Riigipea nimetas mõlemaid tugevateks kandidaatideks, kuid oma endise erakonnakaaslase Kučinskise eelisena tõi välja selge nägemuse riigi arengu kohta. Kučinskist nimetas president kogenud poliitikuks, kes tahab alati saavutada tulemust.

Ka viitas president, et Kučinskisel oli võimuliitu kuulunud Rahvuslaste Ühenduse toetus. ZZSi ja rahvuslaste koalitsioonipartner Ühtsus on aga Kučinskisesse suhtunud skeptiliselt. Seetõttu peetakse võimalikuks, et senine peaministripartei taandub opositsiooni.

Vējonis märkis, et erimeelsused Ühtsuses võivad kaasa tuua erakonna lagunemise. «Kui nad tahavad erakonda päästa, peavad nad kokkuleppele jõudma,» ütles riigipea.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles