Ühtsus nõuab võtmeportfelle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Ühtsus liider Solvita Aboltina (keskel).
Erakonna Ühtsus liider Solvita Aboltina (keskel). Foto: SCANPIX

Läti paremtsentristlik erakond Ühtsus soovib säilitada ka uues valitsuses välis- ja siseministri ametikohta, ütles parlamendi eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Kārlis Šadurskis, kelle Ühtsus oli peaministrikandidaadiks esitanud.

Šadurskis ütles täna telekanali LNT hommikuprogrammis, et lahkuva valitsuse välisminister Edgars Rinkēvičs ja siseminister Rihards Kozlovskis on teinud oma ametis suurepärast tööd.

Ühtsus tahab, et muudatused ministrikohtade jaotuses oleksid võimalikult väiksed, välja arvatud loogiline samm rahandusministri ametikohaga, mis traditsiooniliselt on kuulunud peaministriparteile.

Ühtsuse juht Solvita Āboltiņa ütles samuti täna, et erakond nõuab uues valitsuses ka justiitsministri kohta. Āboltiņa ütles ajakirjanikega kohtudes, et justiitsministeerium on üks Ühtsuse kõige tähtsamatest tingimustest ja praeguses olukorras võib öelda, et see on üks meie punastest joontest.

Ühtsuse soov justiitsministri koht endale saada võib valitsuse moodustamist pärssida, sest väidetavalt on Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) lubanud selle koha kolmandale koalitsioonipartnerile Rahvuslaste Ühendusele.

Āboltiņa rõhutas, et tema ise ei kavatse justiitsministriks kandideerida, kuid Ühtsusel on palju professionaale, kes sobiksid sellesse ametisse.

Ühtsuse juht lisas, et erakond ei lepi ministrikohtadega, mis jäävad üle, kui ZZS ja rahvuslased on endale meelepärased kohad välja valinud.

ZZS tahab lisaks peaministri kohale põllumajandus-, transpordi-, rahandus-, tervishoiu- ja kaitseministri portfelli, ütles erakonna parlamendifraktsiooni esimees Augusts Brigmanis eile ajakirjanikele.

Rahvuslased soovivad säilitada justiits-, keskkonna- ja regionaalarengu ning kultuuriministri ametikoha, mis kuulusid neile eelmises valitsuses. Nad tahavad ka parlamendispiikri kohta.

Sellise jaotuse korral jääks Ühtsusele välis-, sise-, haridus-, sotsiaal- ja majandusministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles