Jakarta rünnakutega seoses arreteeriti kolm inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia politsei eriüksus Jakartas
Indoneesia politsei eriüksus Jakartas Foto: SCANPIX

Indoneesia pealinnas Jakartas leidis eile aset mitu terrorirünnakut, mille eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

Jakarta politsei teatel arreteeriti kolm inimest, keda kahtlustatakse seotuses nii eilsete rünnakute kui Islamiriigiga, edastab Yle.

Kolm meest tabati Jakarta eeslinnas Depokis täna varahommikul kohaliku aja järgi.

Jakarta eeslinnas toimunud pommiplahvatustes ja tulistamistes hukkus kaks inimest, kellest üks oli Indoneesia ja teine Kanada-Alžeeria kodakondsusega.

Politsei teatel kaotas tulevahetuses elu viis rünnakut läbi viinud isikut. Juhtumis sai kannatada 24 inimest, kelle seas on välismaalastest turiste.

Indoneesia politseijuhi Anton Charliya teatel võib veel rünnakuid toimuda ja selle tõttu on politseijõud valmis kiiresti reageerima. Ta lisas, et kõrgendatud tähelepanu all on Jakarta ja Bali saare lennujaam, ostukeskused, politseijaoksonnad, valitsushooned ja saatkonnad.

Jakarta tänavatele on toodud lisaks suuremale arvule politseinikele korda hoidma ka sõjaväelased.

Islamiriik teatas üsna kiiresti pärast rünnakuid, et need on nende kätetöö. Jakarta politsei avalikustas, et rünnakute korraldamises kahtlustatakse Indoneesia kodakondsusega Bahrum Naimi.

Võimude andmetel ei ole Naim Indoneesias, vaid Süürias, kust ta Jakarta rünnakuid ette valmistas.

Indoneesia luure andmetel tegutses riigis Islamiriigi rakuke, mis tegi sotsiaalmeedias mitmeid rünnakuähvardusi, millesse kahjuks ei suhtutud tõsiselt.

Samas tõdeti, et kuna ohvrite arv jäi Jakarta rünnakus väikeseks, siis oli tegemist halva ettavalmistusega diletantidega.

Kolmel kinnipeetud kahtlusalusel on varasemat vanglakaristusi terrorismi eest, ühe mehe kodu läbiotsimisel leiti Islamiriigile viitavaid materjale ja selle rühmituse lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles