Pariisi rünnaku kahtlusalune kontakteerus väidetavalt advokaadiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam
Salah Abdeslam Foto: SCANPIX

Prantsusmaal pealinnas Pariisis möödunud novembris aset leidnud rünnakute kahtlusalune Salah Abdeslam võttis kinnitamata andmetel kontakti oma advokaadiga.

26-aastane Abdeslam põgenes pärast 13. novembri rünnakut, milles kaotas elu 130 inimest, Belgiasse, edastab BBC.

Uudisteagentuuri Belga andmetel olevat Abdeslam helistanud advokaat Sven Maryle, kuid advokaat ei ole seda kinnitanud.

Belgia prokuratuuri teatel on tegemist kuulujutuga, millel ei ole alust.

Abdeslami advokaadi sõnul ei saa ta teadet kommenteerida. Samas ei ole uudisteagentuur täpsustanud, kust ta oma info sai.

Advokaat Mary andis möödunud detsembris intervjuu Belgia väljaandele Het Nieuwsblad, milles ta eitas kontakti Abdeslamiga.

Mary sõnas siis, et ta on valmis kaitsma jooksus olevat põgenikku, kes transportis Pariisis Stad de France`i staaioni juurde kolm enesetaputerroristi.

Selle nädala alguses ilmnes, et Abdeslam jäi Prantsuse-Belgia piiri lähedases bensiinijaamas turvakaamera ette. Temaga on koos Hamza Attou, kes oli üks kahest mehest, kes Abdeslami Pariisist Brüsselisse sõidutasid.

Belgia prokuratuuri teatel on Charlerois kindaks tehtud kolm maja, kus Pariisi rünnakuid ette valmistati. Neist leiti nii rünnakute «aju» Abdelhamid Abaaoudi kui Stad de France´i enesetapjast terroristi Bilal Hadfi sõrmejälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles