Väljaanne: soomlannad üritavad alaealistelt põgenikelt seksi osta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Soomes
Põgenikud Soomes Foto: SCANPIX

Soome väljaande Ilta-Sanomat andmetel on mitmed soomlannad üritanud alaealistelt põgenikelt seksi osta, pakkudes selle eest 20 eurot.

Helsingi diakooniakeskuse andmetel tegutsevad seksiostjatest naised Helsingi raudteejaamas, kus on palju noori asüülitaotlejaid ringi liikumas.

Diakooniakeskuse töötaja Taina Cederströmi teatel teavitati sellistest juhtumitest lastekaitset.

Cederström lisas, et kaks seksiostmise juhtumit on leidnud kinnitust, kuid neid juhtumeid võib tegelikult olla kümneid.

Seksiostmise jälile jõuti, kui ilmnes, et järsku oli põgenikest teismelistel poistel rohkem raha, mille eest nad enamjaolt suitsu ostsid.

Soomes ei maksta alaealistele asüülitaotlejatele niiöelda sisseseadmisraha, vaid nad saavaid iga kuu alguses väikese summa.

Cederströmi arvates saab seksiostmise juhtumid liigitada inimkaubanduse alla. Helsingi raudteejaamas on liikumas erinevaid noortegrupeeringuid, kuid varem ei olnud sisserändajaid ega ka 30 – 40-aastaseid naisi seal seksi ostmas.

Cederström jätkas, et alaealised asüülitaotlejad ei pruugi aru saada, kuidas Soomes tuleb käituda, samas on probleemiks see, et täiskasvanud soomlannad käituvad ise vastutustundetult ja ebamoraalselt.

Diakooniakeskuse töötaja arvates tuleb asüülitaotlejatest teismelised Helsingi raudteejaamast eemal hoida, sest seal võivad nad sattuda lõpuks väga halba seltskonda.

Kõige äärmuslikumal juhul võivad nad end siduda kuritegelike narkogängidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles