Briti minister: Moskva valis Euroopa strateegiliseks vaenlaseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid soomusmasinal mullu juulis Ida-Ukrainas. Saksa Marshalli Fondi mõttekoja hinnangul ei pruugi Venemaa Novorossija avantüür Ukrainas jääda viimaseks.
Venemeelsed separatistid soomusmasinal mullu juulis Ida-Ukrainas. Saksa Marshalli Fondi mõttekoja hinnangul ei pruugi Venemaa Novorossija avantüür Ukrainas jääda viimaseks. Foto: SCANPIX

Venemaa valis Euroopa strateegiliseks vaenlaseks, annekteerides Krimmi ja toetades venemeelseid separatiste Ida-Ukrainas, ütles Briti Euroopa-asjade minister David Lidington eile Vilniuses.

«Minu arvates on see väga kahetsusväärne asi, et Kreml on otsustanud kohelda Euroopat strateegilise vaenlasena ja mitte strateegilise partnerina, kuid ma arvan, et see on reaalsus,» ütles Lidington ajakirjanikele pärast kohtumist Leedu välisministri Linas Linkevičiusega.

Briti minister rõhutas, et Krimmi annekteerimine 2014. aastal oli oluline murdepunkt Euroopa suhetes Venemaaga, kuna Moskva rikkus Helsingi lõppakti ning teisi rahvusvahelisi kokkuleppeid.

«Me ei saa lihtsalt seista ja teeselda, et neid asju ei juhtunud,» ütles Lidington.

Euroopa Liit on rakendanud Venemaa suhtes sanktsioonid seoses Krimmi annekteerimise ja Ida-Ukraina venemeelsete separatistide toetamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles