Sakslased on hakanud kahtlema riigi võimes põgenikega toime tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulasvaste meeleavaldus Kölnis.
Pagulasvaste meeleavaldus Kölnis. Foto: SCANPIX

Sakslased on pärast aastavahetuse ahistamisjuhtumit Kölnis hakanud kahtlema riigi võimes rändetulvaga toime tulla ja kardavad põgenikke senisest rohkem, näitavad täna avaldatud arvamusküsitluse tulemused.

Telekanali ARD tellimusel läbi viidud DeutschlandTrendi uuringu põhjal ei usu 51 protsenti täiskasvanud sakslastest enam kantsler Angela Merkeli kinnitust me tuleme toime.

Eelmise aasta oktoobris ei uskunud valitsuse kinnitust 48 protsenti vastanuist.

Küsitlusest selgus ka, et 48 protsenti vastanuist on hakanud põgenikke kartma, kuid 50 protsenti ei näe endiselt põhjust neid peljata.

Oktoobris seda küsimust ei esitatud.

Küsitlus viidi läbi 12.-13. jaanuarini 1000 inimese hulgas.

Saksamaa võttis eelmisel aastal vastu ligi 1,1 miljonit varjupaigataotlejat peamiselt Süüriast, Afganistanist ja Iraagist.

Aastavahetusel ründasid väidetavalt aasia ja põhja-aafrika päritolu mehed Kölni raudtejaama esisel väljakul naisi. Neljapäevaks oli kaebuse esitanud 652 naist, neist 331 seksuaalvägivalla kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles