Islamistid vallutasid Somaalia sõjaväebaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika Liidu väed Somaalias.
Aafrika Liidu väed Somaalias. Foto: AFP/SCANPIX

Islamistliku terrorirühmitise Al-Shabaab võitlejad vallutasid tormijooksuga Aafrika Liidu vägedele kuuluva sõjaväebaasi Somaalias.

Rühmitis väidab, et tal on baasi üle täielik kontroll ning et nad on tapnud vähemalt 60 Keenia sõdurit. Rünnak riigi lõunaosas asuva Ade baasi vastu algas reede varahommikul ning Keenia sõjaväe kõneisiku sõnul käis võitlus mitu tundi. Pealetung algas autopommi plahvatusega.

Esindaja sõnul viibisid rajatises Somaalia sõjaväelased ning keenialased olid pärit lähedalasuvast teisest baasist. Täpset ohvrite arvu ta ei kinnitanud, kuid ütles, et jutud 60st hukkunud sõdurist on vaenlase propaganda.

«See algas autopommiga, seejärel jooksid meie võitlejad tormi. Pärast ühte tundi vihast võitlemist võtsime baasi oma kontrolli alla ja nõnda on see siiani – hoolimata sellest, mida Somaalia valitsus ütleb,» kõlab rühmitise enda BBC-le antud avaldus. Väidetavalt langes islamistide kätte ka 28 sõjamasinat ning hulgaliselt relvi ja laskemoona.

Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni Somaalias kuulub 22 126 sõdurit, väekontingent loodi aastal 2007. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles