Ergma: Venemaaga tuleb kõigil teemadel dialoogis olla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma kohtus Vene riigiduuma delegatsiooniga.
Ene Ergma kohtus Vene riigiduuma delegatsiooniga. Foto: Helin Noor

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Vene riigiduuma delegatsiooniga ja rõhutas kohtumisel kahe riigi vahelise dialoogi olulisust.

«Peame oluliseks avatud dialoogi Venemaaga kõigil teemadel, sealhulgas ka valdkondades, milles puudub üksmeel,» ütles Ergma. Kohtumisel räägiti ka Eesti-Vene piirilepingust ja suhete parandamise võimalustest läbi parlamentaarse koostöö. Põgusalt peatuti ka Eesti venekeelse elanikkonna probleemidel.

Vene delegatsioon saabus Eestisse Eesti-Vene parlamendirühma kutsel. Selle eesotsas on riigiduuma SRÜ asjade ja kaasmaalastega suhtlemise komisjoni aseesimees Tatjana Moskalkova. Lisaks kuuluvad sinna riigiduuma liikmed Irina Gorkova ja Larissa Jakovleva.

Pärast Ergmaga kohtumist saadi täna kokku ka riigikogu väliskomisjoniga eesotsas selle esimehe Sven Mikseriga, Eesti-Vene parlamendirühmaga eesotsas esimehe Peeter Tulvistega ning siseministeeriumi ja välisministeeriumi esindajatega. Homme on delegatsioon Tartus ning reedel Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles