Mehhiko narkoparuni advokaadid: meil ei lubata temaga kohtuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Handout police photograph of Joaquin Guzman Loera aka "El Chapo" taken on January 8, 2016, as he was imprisoned in Almoloya de Juarez, Mexico State. Mexican marines recaptured fugitive drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman on Friday in the northwest of the country, six months after his spectacular prison break embarrassed authorities. AFP PHOTO/OFFICIAL SOURCES
Handout police photograph of Joaquin Guzman Loera aka "El Chapo" taken on January 8, 2016, as he was imprisoned in Almoloya de Juarez, Mexico State. Mexican marines recaptured fugitive drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman on Friday in the northwest of the country, six months after his spectacular prison break embarrassed authorities. AFP PHOTO/OFFICIAL SOURCES Foto: HO/AFP

Möödunud nädala reedel tabatud Mehhiko narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmáni advokaatide sõnul ei lubata neil vangistatuga kohtuda.

Advokaatide sõnul tahtsid nad eriti range režiimiga vanglas hoitavale Guzmánile viia sussid, hambaharja, riideid ja muud vajalikku, kuid neid ei lubatud tema juurde. Üks advokaatidest Juan Pablo Badillo ütles, et ta kardab oma kliendi tervise ja turvalisuse pärast.

Siseminister Miguel Angel Osorio Chong aga eitas väiteid, nagu ei lubataks kaitsjaid Guzmáni juurde, märkides, et üks taoline kohtumine toimus teisipäeval. Kaitsjad on seda eitanud.

«Isegi kui nad oleks tabanud Adolf Hitleri elusana, poleks nad talle teinud seda, mida nad teevad härra Guzmánile,» ütles üks advokaatidest.

Guzmán on varem kaks korda kinni võetud, kuid mõlemal korral vanglast põgenenud. Viimati tegi ta seda range režiimiga Altiplano vanglast möödunud aasta juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles