Islamistid võivad Pariisi metroo ründamiseks ära kasutada kodutuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu Pariisi metroos.
Kodutu Pariisi metroos. Foto: SCANPIX

Islamiäärmuslased võivad kergesti sulanduda Pariisi metroos ööbivate kodutute sekka, hoiatasid kaks riigi senaatorit.

Alain Fouché ja François Bonhomme avaldasid 50-leheküljelise raporti, milles nad juhtisid tähelepanu julgeolekuohtudele Prantsusmaa raudteeliikluses. Suuremat tähelepanu pälvis seejuures Pariisi metroo.

Raportis kirjutati, et Pariisi metroojaamades ööbib 300 kodutut, keda terroristid võivad rünnakuid korraldades ära kasutada. «Terroristid võivad sinna pääseda öösiti metroos magavate kodutute hulka sulandudes ning neil avaneb seeläbi võimalus viia läbi hulk rünnakuid.»

Raporti autorite arvates tuleks metroojaamades ööbivatele kodututele pakkuda majutust mujal. Kui seda ei leita, tuleks suurendada metroojaamades patrulle ja panna üles rohkem valvekaameraid.

Samuti soovitavad senaatorid Prantsuse raudteedel julgeoleku suurendamiseks kontrollida senisest põhjalikumalt reisijaid ja nende pagasit ning anda raudteedel korda tagavatele politseinikele ja turvatöötajatele senisest rohkem õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles