Ateenas avaldas 2500 inimest meelt pensionireformi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane meeleavaldus Kreekas.
Tänane meeleavaldus Kreekas. Foto: SCANPIX

Ateenas avaldas täna umbes 2500 inimest meelt Kreeka pensionisüsteemi kavandatava reformi vastu, mida nõuavad rahvusvahelised kreeditorid.

Avaliku sektori ametiühing Adedy ütles avalduses, et protestiga parlamendi kõrval asuval Syntagma väljakul öeldakse ei (sotsiaalkindlustuse) süsteemi lõhkumisele.

«Seni, kuni võimulolijad ei suuda aru saada, tulevad töölised tänavatele,» võis lugeda peamise erasektori töötajate ametiühingu GSEE ühelt loosungilt.

Kreeka on oma kreeditoride Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) surve all vähendamaks kulutusi pensionidele, mis on kõrgeimad ELis.

Kreeka ametiühingud on teatanud, et korraldavad 4. veebruaril üldstreigi pensionireformi vastu.

Kreeka vasakvalitsuse plaanide kohaselt langetatakse pensioni ülemmäära seniselt 2700 eurolt kuus 2300ni ning võetakse kasutusele uus garanteeritud miinimumpension - 384 eurot kuus.

Valitsus soovib ka suurendada nii tööandjate kui töövõtjate panustamist sotsiaalkindlustuse valdkonda.

Kreeka peab Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja IMFiga juulis sõlmitud kolmeaastase abipaketi ühe tingimusena vähendama kulutusi pensionidele 1,8 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles