Ladina-Ameerikat hoiab ärevuses Zika viirus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zika viiruse leviku tõkestamine suitsu abil Peruu pealinna Lima lähedal asuval Esperanza surnuaial.
Zika viiruse leviku tõkestamine suitsu abil Peruu pealinna Lima lähedal asuval Esperanza surnuaial. Foto: SCANPIX

Ecuador teatas eile, et riigis on tuvastatud esimesed kaks juhtu, kus inimene nakatus Zika viirusesse just Ecuadoris sääselt saadud hammustuse tõttu.

Ametnikud olid varem tuvastanud Zika viiruse neljal inimesel, kes nakatusid sellesse teistes riikides. Viirus levib Ladina-Ameerikas ja Kariibi mere äärsetes piirkondades ning seda seostatakse sünnikahjustuste põhjustamisega.

Nüüd avastatud kaks juhtumit on esmakordsed, sest isikud nakatusid Ecuadori pinnal, lausus haiguspuhangute jälgimise eest vastutav aseminister Veronica Espinosa.

«Oleme nüüdseks tuvastanud kaks esimest pärismaist juhtumit, mis said kinnitust ka laboris tehtud testides,» lausus Espinosa.

Tervishoiuministri Margarita Guevara sõnul olid patsientideks 23-aastane naine ja 15-aastane poiss, kes nakatusid viirusesse vastavalt riigi loode- ja edelaosas.

Mõlema seisund on stabiilne, lisas Guevara.

Zika viirus võib põhjustada palavikku, löövet ja silma sidekesta põletikku ning sümptomid kestavad üldiselt alla nädala. Kuid rasedate naiste puhul võib viirus võib levida lootesse ning päädida lapse aju alaarengu või surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles