Üle 540 päeva Iraani vanglas istunud Washington Posti ajakirjanik pääses vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Rezaian
Jason Rezaian Foto: SCANPIX

Üle 540 päeva Iraanis trellide taga veetnud Washington Posti ajakirjanik Jason Rezaian pääses Teherani Evini vanglast vabadusse ja on islamivabariigist lahkunud, teatas Washington Post pühapäeval.

Ajalehel on hea meel «näha, et Iraan vabastas veel neli ameeriklast», teatas Post. Ei ole selge, keda Post viienda vabadusse pääsenud ameeriklase all silmas peab.

Iraani riigitelevisioon teatas pühapäeval, et neli Iraani-USA topeltkodakondsusega isikut, kes vabastati Teherani ja Washingtoni vangidevahetuse käigus, on Iraani pealinnast lahkunud ja teel Šveitsi Berni.

Rezaian, Washington Posti endine korrespondent Teheranis, kristlasest preester Saeed Abedini, endine USA merejalaväelane Amir Hekmati ja Nosratollah Khosravi lahkusid «Šveitsi erilennuki pardal», lisati teates.

«Me tunneme kergendust, et Jasoni ja tema pere jaoks on 545 päeva kestnud õudusunenägu lõpuks läbi,» seisis avalduses, mis kannab Posti kirjastaja Frederick Ryani allkirja.

Rezaian lahkus Iraanist lennukis koos oma naise Yeganeh Saleh'iga, lisati avalduses.

Iraan ja USA teatasid laupäeval vangide vahetusest, mis oli ajastatud samale päevale ÜRO tuumaagentuuri kinnitusega juulis sõlmitud tuumaleppe Iraani-poolsest osalisest täitmisest, mis oli eeltingimus Lääne sanktsioonide tühistamisele.

Ühendriigid vabastasid seitse iraanlast ja loobuvad süüdistustest veel 14 vastu.

Iraan on lubanud vabastada neli ameeriklast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles