Tšehhi president: moslemite integreerimine Euroopas on võimatu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miloš Zeman
Miloš Zeman Foto: SCANPIX

Tšehhi presidendi Miloš Zemani sõnavõttudes on juba mõnda aega kuulda valjuhäälset sisserändajate vastast retoorikat.

Zeman sõnas eilses teleintervjuus, et moslemite integreerimine Euroopa kultuuriruumi on praktiliselt võimatu, edastab AFP.

Tšehhi presidendi arvates on mitteintegreerumise näideteks erinevates Lääne-ja Põhja-Euroopa riikide linnades asuvad sisserändajate getod, mille elanikud soovivad hüvesid, kuid samas ei soovi olla osa kultuuriruumist, kuhu nad elama asusid.

Zeman tõi näite, et sarnastest kultuuridest pärit inimesed saavad elada sõbralikult ja üksteise mõistmises. Tema arvates on Tšehhi ühiskonnas end hästi sisse seadnud ukrainlased ja vietnamlased.

Asüülitaotlejate ja sisserändajate vastastest kõnedest tuntud vasakpoolne Zeman on Tšehhis esimene rahvahääletusel valitud president.

Jaanuari alguses sõnas Zeman, et massimigratsiooni taga on Egiptuse Moslemivennaskond, mille käsilasi leidub mitmetes riikides. Selle moslemiorganisatsiooni eesmärgiks olevat Euroopa anastamine ja islamiusu kehtestamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles