Saakašvili esineb ÜRO peaassambleel sõnavõtuga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: AP / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili suundub New Yorki, et paluda ÜRO liikmesriikidelt abi riigi ülesehitamiseks.


«Me räägime ÜRO peaassambleel Venemaa agressioonist ja etnilisest puhastusest. Me palume rahvusvaheliselt kogukonnalt abi,» ütles Saakašvili ajakirjanikele enne väljasõitu New Yorki, vahendas AFP.

«Me peame suurendama koostööd meie partneritega ja tugevdama suhteid Hiinaga,» lisas president.

Saakašvili ütles USA välisministri Condolezza Rice`i eilset kõnet kommenteerides, et «rahvusvahelistes suhetes on alanud uus ajajärk ja maailma kord on muutunud».

Rice mõistis eile Washingtonis peetud kõnes teravalt hukka Venemaa tegevuse Gruusias ja riigi «hirmutamistaktika suveräänsete naabrite suhtes». Rice´i hinnangul on Venemaa «teel enese isoleerimise ja rahvusvahelise tähtsusetuse poole».

Saakašvili esineb sõnavõtuga ÜRO peaassambleel teisipäeval.

ÜRO peaassamblee sai endale hiljuti ka uue presidendi, kelleks sai Nicaragua endine välisminister Miguel d'Escoto Brockmann, kes juba jõudis teravalt kritiseerida USAd ja süüdistada ka Gruusiat sõja vallandamises Lõuna-Osseetias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles