Allikas: osa Donetski separatistidest on valmis Kiieviga kompromissile minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas surma saanud politseiniku matusetalitus Kiievis.
Ida-Ukrainas surma saanud politseiniku matusetalitus Kiievis. Foto: SCANPIX

Isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigi oblasti üksikute rajoonide esindajad on valmis otsima kontaktrühma kaudu keskvõimuga kompromissi kohalike omavalitsuste valimiste korraldamise küsimuses, kui märkavad Kiievi tõsist huvi selle vastu, ütles allikas Ukraina kontaktrühmast.

«Donbassi esindajad andsid mõista, et kui Kiiev näitab tegelikke vastusamme, valmidust lõpetada protsessi venitamine ja viima kiiresti läbi põhiseaduse muutmine ning võtab vastu meetmetekogumis ette nähtud kohalike omavalitsuste valimise seaduse, siis mõningad kompromissid, sh valimiste uute tähtaegade kooskõlastamine, kui see on uue seaduse kohaselt vajalik, on täiesti võimalik,» ütles allikas.

Samal ajal ei välista Donbassi isehakanud vabariikide esindajad valimiste korraldamist omaenese seaduste järgi varem kooskõlastatud kuupäevadel, kui Kiiev ei tee tegelikke samme olukorra poliitilise lahendamise suunal, lisas ta.

Eelnevalt teatati, et Donetski isehakanud rahvavabariigi kohalikud valimised määrati 20. aprillile ja Luganski omad 21. veebruarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles