Uimastatud naist punkris hoidnud Rootsi arst sai süüdistuse vägistamises ja inimröövis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi arstile esitati süüdistus vägistamises ja inimröövis; arst ise on võtnud omaks, et uimastas naise uimastit sisaldanud maasikatega ning lukustas ta helikindlasse punkrisse, kus kavatses teda hoida aastaid.

38-aastase arsti advokaat Mari Schaub nimetas juhtunut keerukaks plaaniks leida endale kallim. Lugu hakkas hargnema mullu septembris, kui arst koos naisega ise politseisse ilmus.

«Ma ei ole midagi säärast kohanud, see on äärmiselt ebatavaline,» ütles prokurör Peter Claeson ajakirjanikele.

Advokaadi sõnul on tema klient võtnud omaks kõik süüdistused peale vägistamise ning soovib asendada inimröövi süüdistust süüdistusega vabaduse võtmises.

Süüdistuse kohaselt ehitas arst oma maakoju Lõuna-Rootsis masinakuuri, mille sees oli kahekordsete metallustega betoonist punker.

«Ehitise eesmärk oli hoida inimesi märkamatult pikka aega vangis,» märgitakse süüdistuses.

Väidetavalt võttis arst, kelle nime ei ole avaldatud, ohvriga ühendust telefonitsi ning kohtus temaga üks kord enne röövimist mullu 12. septembril Stockholmis.

Arst andis naisele Rohypnoli sisaldavaid šokolaadiga kaetud maasikaid, mille tagajärjel naine kaotas teadvuse.

Süüdistuse kohaselt oli arst teadvusetu naisega vahekorras, arst ise eitab seda.

Seejärel veeretas mees naise ratastooliga autosse ning sõidutas ta 530 kilomeetri kaugusele oma maakoju Knislingesse.

Süüdistuse kohaselt uimastas arst naist regulaarselt ning kandis ka vaheldumisi vanamehe ja vanaeide kummimaske, et teda ära ei tuntaks.

Järgmisel hommikul lukustas süüdistatav naise punkrisse, kuhu ta jäi 18. septembrini. Arsti sõnul kavatses ta hoida naist punkris aastaid ning viia sinna ka teisi inimesi.

Süüdistuse kohaselt hakkas mehe plaan mõranema, kui ta naasis 17. septembril naise korterisse tema asjade järele ning avastas, et politsei otsib naist ja on tema korteri luku ära vahetanud.

Järgmisel päeval sõitis arst koos naisega Stockholmi politseijaoskonda võtmete järele, kuid peeti kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles