Hiina loomapiinajad tapavad internetis küülikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Hiina veebisaidil Ku6.com avaldatud videost, kus noor naine hoiab käes küülikut, enne kui ta looma peale klaasi asetab ja peale istub.
Kaader Hiina veebisaidil Ku6.com avaldatud videost, kus noor naine hoiab käes küülikut, enne kui ta looma peale klaasi asetab ja peale istub. Foto: SCANPIX

Rühm loomapiinajaid on Hiinas tekitanud pahameeletormi, riputades internetti jõhkraid videoid, milles noored neiud väikseid küülikuid surnuks purustavad.

Laialt levinud videotes saab näha mitmeid naeratavaid naisi väikeste jänestega mängimas ja neid hellitamas, vahetult enne kui nad loomad julmalt tapavad, vahendas AFP.

Ühes videos asetab noor naine küüliku lauale, paneb tema peale klaasplaadi ning istub siis minut aega selle peal. Ta tõstab klaasi üles ja näitab elutut jänest, kelle koonust verd immitseb.

Teises klipis tapab üks tüdruk looma, tema peal oma kõrgete kontsadega seistes.

Hiina netikasutajad üritavad paljastada tüdrukute tegelikud isikud. Säärane online-valvsus on varem tõhusaks osutunud korruptiivsete ärimeeste ja riigiametnike tabamisel.

Otsingud on välja selgitanud, et videosid teeb ja rahastab grupp loomapiinajaid. Üks naistest saatis sel nädalal internetti väidetava vabaduse, kuid paljud nimetasid seda võltsinguks.

Hiina raadio teatas viitega ühele loomi piinanud tüdrukutest, et neidudele makstakse kuni 400 jüaani (700 krooni) küülikute, 200-300 jüaani (350-525 krooni) teiste väikeste loomade ja umbes 100 jüaani (175 krooni) puuvilja purustamise eest.

Hiinas on 420 miljonit internetikasutajat ehk rohkem kui üheski teises riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles