Video: Kreeka politsei andis inimsmugeldajale võika õppetunni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rannavalvepaat Egeusest päästetud migrantidega.
Kreeka rannavalvepaat Egeusest päästetud migrantidega. Foto: Angelos Tzortzinis/AFP/Scanpix

Kreeka politsei andis jõulise õppetunni türgi inimsmugeldajale, sundides teda vaatama kolme uppunud immigrandilapse laipa.

Uudistes Özkan A.-ks nimetatav mees vedas üle Egeuse mere Türgist Kreekasse Samose saarele 23 migranti, kelle seas oli kuus last ja viis naist. Tema paat sõitis karile: 20 paadisolnut ja smugeldaja õnnestus päästa, kolm last, kellest kahel vanust neli ja ühel kaks aastat, uppusid.

Kui rannavalve paat Samosele jõudis, tulid selle pardale Kreeka politseinikud, kes panid Özkan A. käed raudu, surusid ta põlvili ja sundisid vaatama hukkunud laste surnukehade kirstupanekut.

Videos on näha, kuidas kõigepealt käib isa last tuvastamas, kui tema minema talutatakse, hakkab laipade juurest kostuma valje nuukseid – nutjaks on Özkan A.

Türklase sõnul teenis ta iga Kreekasse toimetatud paaditäie migrantide eest 3000 dollarit. Ta on varemgi Samose ja Lesbose saarele inimesi toimetanud.

Nüüd ootab Özkan A.-d kuni 120-aastane vangistus.

Türgi ajaleht Hürriyet võttis ühendust ka smugeldaja isaga, kes elab riigi edelaosas Muğla provintsis. Isa väitel kannatab Özkan A. käitumishäirete all ja sai 2013. aastani psühholoogiliste probleemide tõttu ravi. «Tal on kuueaastase intellekt,» rääkis isa, kelle jutu järgi lahkus mees kodunt 13. jaanuaril ja siiani polnud nad temast midagi kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles