Rootsi prokuratuur asus välisministri üürikorteriskandaali uurima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi välisminister Margot Wallström.
Rootsi välisminister Margot Wallström. Foto: SCANPIX

Rootsi prokuratuur on alustanud juurdlust välisminister Margot Wallströmi suhtes seoses Stockholmi üürikorteri hankimisega ametiühingu käest, teatasid täna kohtuvõimud.

«Meedias on alates reedest levinud teated, et ametiühing Kommunal on alates 2014. aasta suvest kuni 2015. aasta aprillini lubanud ning siis hankinud üürilepingu välisminister Margot Wallströmile ühes ametiühingu majas Stockholmis,» sõnas prokurör Alf Johansson Riikliku Majanduskuritegude Büroo avalduses.

Juurdlus on alustatud võimaliku altkäemaksu andmise ja võtmise suhtes, lisas ta.

Skandaal korteri üle puhkes pärast väljaandes Aftonbladet ilmunud artiklit, kus viidati sellele, et ametiühing lubas ministril üürnike järjekorra etteotsa asuda.

Stockholmis on keskmine ooteperiood ametiühingu üürikorteri saamiseks 13 aastat.

Wallströmi sõnul tegutses ta heas usus ning et ametiühing andis talle garantii, et järgib kõiki reegleid. Minister tervitas ka juurdluse alustamist, väites, et tal pole midagi peita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles