Austria korbiballi turvavad tuhanded politseinikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korporandid saabumas sama balli 2012. aasta versioonile.
Korporandid saabumas sama balli 2012. aasta versioonile. Foto: SCANPIX

Austria politsei teatas, et panevad välja 29 kaameratega varustatud meeskonda 29. jaanuari õhtuks, kui Viinis peetakse traditsioonilist korporatsioonide Akademikerballi.

Akademikerball toob kokku Saksamaal ja Austrias tihti äärmusparempoolsusega seostuvad korporandid, samuti selle tiiva poliitikuid. Üritus on tuntud ka seda saatvate vägivaldsete kokkupõrgete poolest, sest balli ajaks kipuvad tänavatele tulema tuhanded vasakpoolsed meeleavaldajad.

Politsei kõneisiku Hans Golobi sõnutsi ei kanna korrakaitsjad tänavu mitte kehakaameraid, vaid filmimistehnika pannakse postide otsa, kust avaneb kõrgem vaade rahvamassidele.

«Me saame täpselt dokumenteerida, kes teeb mida,» põhjendas politseiülem Gerhard Pürstl.

Üritus on tuntud ka seda saatvate vägivaldsete kokkupõrgete poolest, sest balli ajaks kipuvad tänavatele tulema tuhanded vasakpoolsed meeleavaldajad.

Tänavatele tuuakse umbes 2500-2800 korrakaitsjat. Lisaks Viini oma politseile saabub abivägesid ka teistelt liidumaadelt.

Tolleks õhtuks on registreeritud kaks marssi ja üks meeleavaldus balli vastu ning neli meeleavaldust balli toetuseks. Samas võib meeleavalduseks luba taotleda 28. jaanuarini, mistap on suur tõenäosus, et kirja pannakse veel mitmeid proteste.

Ümber Hofburgi palee, kus ball toimub, tehakse turvaala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles