Iraagi põgenikepere kaebas Leedu riigi pagulasstaatuse mitteandmise eest kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iraagi pagulasperekond, kes möödunud kuul Euroopa Liidu ümberasustamisprogrammi raames esimesete hulgas Leetu jõudis, kaebab riigi migratsiooniameti pagulasstaatuse mitteandmise tõttu kohtusse.

Leedu riik andis perele pagulasstaatuse asemel täiendava kaitse, kuid iraaklastele see ei sobinud ning nad esitasid kohtule kaebuse, kirjutas Baltic Times LT Daily’le viidates.

Praeguse loa järgi saaks pere Leedus elada kaks aastat, elamisluba saab küll pärast seda pikendada. Kui aga võimud otsustavad kahe aasta järel, et migrantide asukohariigi olukord on muutunud, võidakse nad kodumaale tagasi saata. Pagulasstaatusega kaasneks Leedus aga alaline elamisluba.

Juhtumit hakkab arutama Vilniuse ringkonnakohus.

Neljaliikmeline perekond saabus Leedusse detsembris, oma sõnul pidid nad kodumaalt usulise tagakiusamise eest põgenema. Praegu peatuvad nad Leedu keskosas Ruklas pagulaste vastuvõtukeskuses.

Leedu nõustus ELi ümberasustamisprogrammi raames kahe aasta jooksul vastu võtta 1105 pagulast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles