40 migranti pistis Norra asüülikeskusest plehku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. novembril jalgrattal Norrasse saabunud migrandid.
16. novembril jalgrattal Norrasse saabunud migrandid. Foto: SCANPIX

Norras Vadsøs asuvast Oscarsgata varjupaigataotlejate keskusest on põgenenud umbes 40 inimest, kes pelgasid, et nad saadetakse tagasi Venemaale.

«On nii süürlasi kui afgaane. Praegu oleme jõudnud 40ni pärast seda, kui käisime ringi ja lugesime üle,» rääkis keskuse asejuht Hilde Meyer ajalehele VG.

Keskuses on ruumi 280 inimesele. Meyeri hinnangul on pagenutest enamik noored ja vallalised mehed. «Nad lahkusid, sest kuulsid, et keskusse tuli politsei ja nad pelgasid. Me pole viimased kuud hästi maganud, sest meile tundub, et politsei võib tulla iga hetk ja meid minema viia,» rääkis rahvusringhäälingule üks anonüümne selle varjupaigakeskuse elanik.

Nädalavahetusel toimetati umbes 70 inimest Ankomstsenter Finnmarki, sest Norra ja Vene võimud jõudsid kokkuleppele, et Norra võib need inimesed, kelle varjupaigaavaldus tagasi lükati, bussiga uuesti Venemaale toimetada.

Eile teatasid varjupaigataotlejad näljastreigist selle vastu, kuidas neid koheldakse.

Täna teatas TV2, et arvestatavale hulgale Finnmarkis olevatele varjupaigataotlejatele öeldi, et valmistugu Venemaale naasmiseks. Väljaande Barents Observer kohaselt viidi 60-70 varjupaigataotlejat bussiga Murmanskisse.

Norra teatas juba novembris, et migrantidele, kes enne seda elasid legaalselt Venemaal või sisenesid Venemaale legaalselt, ei pakuta mitte varjupaika, vaid tagasisõitu Venemaale. Pärast seda on Storskogist saabuvate migrantide voog pisut kahanenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles