Austria hakkab Sloveeniast sisenejaid rangelt kontrollima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politseinik Sloveeniast saabuva migrandi kotti kontrollimas.
Austria politseinik Sloveeniast saabuva migrandi kotti kontrollimas. Foto: Ronald Zak/AP/Scanpix

Austria sõjavägi hakkab homsest Sloveeniast saabuvaid migrante piiripunktis põhjalikult kontrollima, läbi vaadatakse nii dokumendid kui kotid.

«Valitsuse rakendatud meetmed Euroopa rändekriisi ohjeldamiseks näevad ette 500 sõduri politseile appisaatmist, et menetleda kuni 6000 migranti, kes iga päev läbi Spielfeldi piiripunkti riiki saabuvad,» ütles politsei pressiesindaja Fritz Grundnig täna.

«Seni suutsime me üksnes juhuslikku kontrolli läbi viia, aga see võimaldab meil tagada iga sisserändaja vettpidava kontrolli,» rääkis ta.

Esialgu kontrollitakse Spielfeldis osa sisserändajaist ja ülejäänutel lubatakse teise piiripunkti kaudu Austriasse tulla. Lõpptulemusena peab aga Spielfeld jääma ainsaks migrantide piiripunktiks, ütles Grundnig.

«Kui Saksamaa saadab tagasi migrandid, kes tahavad minna Rootsi, teeme meie sama,» ütles Austria kantsler Werner Faymann.

Reedeks peaks Spielfeldis valmima 3,7 kilomeetrit võrkaeda, mis on esimene piiritara Schengeni tsooni sees.

Lisaks on Austria teatanud, et hakkab Saksamaa eeskujul tagasi saatma migrante, kes on huvitatud Skandinaavias varjupaiga taotlemisest.

«Kui Saksamaa saadab tagasi migrandid, kes tahavad minna Rootsi, teeme meie sama,» ütles Austria kantsler Werner Faymann.

8,5 miljoni elanikuga Austriast on saanud üks peamisi Euroopa Liitu saabunud sadade tuhandete põgenike ja migrantide rändekoridore teel põhja. Suurem osa Austriasse jõudnutest liigub edasi, aga Austrias taotles eelmisel aastal varjupaika 90 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles