Ukraina ei kavatse Krimmi elektrit tarnida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kiiev ei näe põhjust pidada Moskvaga läbirääkimisi Krimmi elektritarnete taastamise üle, märkis energeetika ja söetööstuse minister Volodõmõr Demtšišin.

«Praegu ei ole edasisteks läbirääkimisteks lihtsalt põhjust,» ütles Demtšišin täna pressikonverentsil, nentides, et tegemist on poliitilise küsimusega. Ta meenutas Kiievi tingimusi lepingu sõlmimiseks.

Ukraina võimud nõuavad, et tarnelepingus mainitaks Krimmi Ukraina valdusena, mis on Moskvale vastuvõetamatu. «Leping on allkirjastamata ja ei ole alust midagi teha,» sõnas minister.

Elektritarneid Krimmi vähendati 20. novembril 2015, mil Hersoni oblasti Genitšeski ja Tšaplõnka rajoonis õhiti kaks Krimmi viiva kõrgepingeliini masti. Krimmi elektri tarnimise leping lõppes 31. detsembril 2015.

13. jaanuaril ütles Demtšišin, et Ukraina taastab elektritarned ainult pärast lepingu allkirjastamist. President Petro Porošenko teatas, et leping allkirjastatakse ainult tingimusel, et Krimmi mainitakse seal Ukraina osana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles