Terroristid ründasid Pakistani ülikooli, piiramine on lõppenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõjaväelased ümberpiiratud ülikooli juures.
Pakistani sõjaväelased ümberpiiratud ülikooli juures. Foto: AFP/SCANPIX

Relvastatud mehed ründasid öösel vastu tänast ülikooli Pakistani loodeosas Charsaddas, lahingud terroristide ja julgeolekujõudude vahel käivad endiselt.

Tunnistajate sõnul üritasid relvastatud võitlejad tungida Bacha Khani ülikooli, kuulda võis tulistamist ja plahvatusi. Rünnak algas kohaliku aja järgi kell pool kümme hommikul (pool seitse Eestis).

Politsei on ülikoolilinnaku ümber piiranud. Arvatakse, et terroristidel on ka pantvange. «Julgeolekujõud on kohal ja võitlevad terroristidega, kuid pole veel täiesti kindlad, kui palju neid ülikooli sees varjul on,» raporteeris kohalik telekanal Geo. 

Reuters tsiteerib Pakistani politseiametnikke, kelle sõnul on kaks ründajat tapetud, kuid teised on endiselt peidus linnakus asuvate majade teisel ja kolmandal korrusel. Samuti olevat võimude sõnul puudu kiirabiautodest, et tulla toime suure ohvrite arvuga.

Vastutuse rünnaku eest võttis esialgu rühmitis Taliban.  «Meie neli enesetapuründajat panid täna toime rünnaku Bacha Khani ülikoolile,»  ütles Talibani Pakistani haru Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) komandör Umar Mansoor teadmata asukohast telefonitsi AFP-le. Ta lisas, et rünnak oli vastuseks Pakistani sõjaväe operatsioonile mässuliste redupaikade vastu riigi loodeosa hõimualadel.

BBC andmeil eitab aga Pakistani Taliban oma osalust rünnakus, nimetades seda «ebaislamistlikus» ning lubades võtta vastutusele need, kes kasutavad rühmitise nime. Avaldus on selges vastuolus varasema Pakisttani Talibanid komandöri teatega, et just nemad olid korraldajad.  Hiljem eemaldati vastav postitus internetist. 

Pakistani armee kõneisik teatas Eesti aja järgi peale keskpäeval, et julgeolekujõudude rünnak ülikoolile on lõppenud ja kõik neli pommiveste kandnud terroristi tapetud. Ohvreid olevat vähemalt 30, kuigi tunnistajate sõnul küündivat nende arv vähemalt 56ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles