Putin tahab ELilt viisavabaduse kehtestamise selget graafikut

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin
Vene peaminister Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin kutsus Saksa ajalehele Süddeutsche Zeitung antud intervjuus Euroopa Liitu üles panema paika viisavabaduse graafikut.

Kreml on teinud viisavabadusest Venemaa ja ELi vahel prioriteetse küsimuse oma välispoliitikas.

Valitsusjuhi sõnul pole ehtne partnerlus Euroopas võimalik, kui säilivad barjäärid, mis takistavad inimlikke- ja ärikontakte ning peamine neist on viisarežiim ELi ja Venemaa vahel.

«Me arvame, et viisadest loobumine peaks saama Vene-ELi reaalse integratsiooniprotsessi alguseks, aga mitte lõpuks,» märkis ta.

«Eelkõige saavad viisavabast reisimisest kasu noored, sealhulgas õpilased ja üliõpilased. Nemad saavad uusi võimalusi reisimiseks, hariduse saamiseks, tutvumiseks teiste riikide unikaalsete kultuurierisustega. Viisade kaotamisega kaob tõsine takistus äritegevuse laienemiselt.»

Peaministri sõnul viisad tänapäeval suuri ärisid ei mõjuta, kuid eriti avaldavad need mõju väikestele ja keskmistele äriettevõtmistele ning innovatsioonifirmadele.

Valitsusjuhti arvates aitaks viisadest loobumise kindlad tähtajad ja selge graafik Vene ja ELi ametnikel tugevdada koostööd migratsiooni, terrorismi ja narkokaubanduse valdkonnas.

Putin viibib täna-homme Berliinis Süddeutsche Zeitungi korraldataval iga-aastasel majandusfoorumil. Ka on tal plaanis kohtuda Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles