Saatuslik kirjaviga saatis inglise moslemipoisi uurimise alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Suurbritannias sattus uurimise alla 10-aastane moslemist poiss, kes tegi inglise keele tunnis tõsise vea – ta kirjutas, et elab «terroristlikus majas».

«Terroristliku maja» («Terrorist house») asemel mõtles ta küll tegelikult «terrassiga maja» ehk Inglismaal tüüpilist ridaelamut («terraced house»), selgus ühes Lancashire`i algkoolis käiva õpilase ütlustest. See ei päästnud teda aga põhjalikust ülekuulamisest ning perekonna sülearvutit konfiskeerimisest – nimelt lasub õpetajatel alates juulist kohustus raporteerida igast kahtlasest äärmusmaigulisest käitumisest.

Poisi perekond ütles, et nad on 7. detsembril toimunud vahejuhtumist šokeeritud ning nõuavad vabandust nii koolilt kui politseilt. «Seda võib kujutleda juhtumas 30-aastase mehe, aga mitte noore lapsega,» ütles anonüümne poisi sugulane. «Kui õpetajal oli muresid, pidanuks need puudutama tema õigekirja.»

Suurbritannia Mosleminõukogu abisekretär Miqdaad Versi ütles, et on teadlik tosinatest sarnastest juhtumitest. «Selle üle on tohutu mure – et oma igapäevaseid toimetusi ajavaid inimesi nähakse läbi julgeolekuprisma kui potentsiaalseid terroriste, mitte õpilasi,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles