Hiina õhk läks mullu kümnendiku võrra puhtamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Peenosakeste sisaldus 189 Hiina linna õhus langes 2015. aastal 10 protsendi võrra, märkis keskkonnaorganisatsioon Greenpeace kolmapäeval avaldatud raportis.

Eelmisele aastale antud hinnang tähendab, et õhukvaliteet Hiinas on hakanud paranema, ehkki talvise ilmaga riigi põhjaosas tekkinud sudu sundis sulgema koole ja hõrendama liiklust.

Üldine õhureostus vähenes teist aastat järjest, kuid tõusis järsult detsembris, mil Pekingi võimud olid sunnitud välja andma kõrgeima taseme häire.

Greenpeace'i uuringu andmetel on Põhja-Hiinas Pekingi ümbruses õhu peenosakeste sisaldus langenud 2013. aastast alates veerandi võrra. Sama on täheldatud ka kahe teise suurima linna Shanghai ja Guangzhou ümbruskonnas.

Sellest hoolimata ei vasta 80 protsenti Hiina linnadest riikliku õhukvaliteedi standardile, teatas keskkonnaorganisatsioon, mille andmeil on reostuse suurimaks allikaks kivisöe kasutamine.

Hiina on maailma suurim kasvuhoonegaaside õhkupaiskaja. USA ületab teda saastelt ühe inimese kohta. Riigijuhid on lubanud reostust otsustavalt vähendama hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles