Lavrov: Süüria rahukõnelused peaksid algama lähipäevil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Süüria rahukõnelused peaksid algama lähipäevadel, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov, tõrjudes oletusi, et läbirääkimised võidakse kuni veebruarini edasi lükata.

«Me ei ole mõelnud selle peale, et viia kõneluste algus veebruarikuusse,» lausus Lavrov Zürichis pärast kohtumist oma USA ametivenna John Kerryga.

«Me oleme kindlad, et mõne lähema päeva jooksul jaanuaris peaksid need läbirääkimised algama,» ütles ta.

Ta rõhutas aga, et protsessi juhib ÜRO ja alguspäeva panevad lõplikult paika maailmaorganisatsiooni peasekretär Ban Ki-moon ja tema eriesindaja Süürias Staffan De Mistura.

Kerry kolmapäevast vestlust ei kommenteerinud, kuid tema pressiesindaja John Kirby ütles avalduses, et välisministrid arutasid plaani ÜRO juhitavateks läbirääkimisteks 25. jaanuaril Süüria osapoolte vahel ja rõhutasid, et tähtis on jätkata protsessi Süüria kriisi diplomaatilise lahenduse suunas.

Kirby tunnistas teisipäeval Washingtonist lahkudes, et Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi ja opositsiooni esindajate kohtumise teokssaamiseni on veel palju tööd.

Lahendamata on küsimus, missugused Süüria rühmitused võivad kõnelustel opositsiooni esindada ja missugused tunnistatakse terroristlikeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles