USA ja Prantsusmaa taunivad Venemaa tegevust Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Injara linn.
Süüria Injara linn. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Ashton Carter ja tema Prantsuse kolleeg Jean-Yves Le Drian mõistis täna hukka Venemaa rolli Süüria konfliktis, öeldes, et Vene hävitajad peavad lõpetama rünnakud äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) võitlevatele opositsioonivägedele.

«Venelased on strateegiliselt ja mõnel juhul ka taktikaliselt valel teel,» ütles Carter Pariisis IS-iga võitleva koalitsiooni kaitseministrite kohtumisel.

«Meil ei ole alust laiemaks koostööks (Venemaaga),» lisas Carter.

Prantsuse välisminister avaldas omalt poolt lootust, et Venemaa koondab oma pingutused Daeshi Islamiriigi) vastu ning lakkab pommitamast ülestõusurühmitusi, kes ise võitlevad Daeshiga.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et Venemaa on valmis tegema Süürias abisaadetise kohaletoimetamiseks USA juhitava koalitsiooniga koostööd tegema.

«Me rääkisime sellest, kuidas Vene õhujõud arvestavad oma tegevust planeerides ÜRO humanitaarorganisatsioonide, Punase Risti ja teiste vabaühenduste programmide täitmisega,» sõnas ta.

«Me ütlesime, et oleme valmis selles valdkonnas oma tegevust täpsemalt Ameerika koalitsiooniga kooskõlastama,» ütles Lavrov pärast kohtumist USA välisministri John Kerryga.

Lavrov lisas, et lähipäevil peaksid Genfis algama Süüria rahukõnelused ÜRO vahendusel. Tema sõnul ei ole 25. jaanuariks kavandatud kõnelusi veebruari edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles