Kabulis hukkus rünnakus teletöötajate bussile seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabulis rünnati teletöötajate bussi.
Kabulis rünnati teletöötajate bussi. Foto: AFP

Afganistani pealinnas Kabulis sai kolmapäeval Vene saatkonna lähedal väikebussi tabanud enesetapuplahvatuses surma seitse inimest.

Rünnak Kabuli kesklinnas oli suunatud Afganistani telekanali TOLO töötajate vastu, kes bussis sõitsid, ütlesid ametnikud ja meediaettevõtte allikad.

Võimsat kärgatust oli kuulda üle kogu linna ning plahvatuses sai 24 inimest vigastada. Sündmuskohale kihutasid tuletõrje- ja kiirabibrigaadid. Plahvatuse järel jäid mitmed ohvrid sõidukisse põlema.

«Meie toimetuse buss sattus TOLO töötajaid koju viies rünnaku alla,» ütles telekanali reporter AFP-le.

Kabuli politseiülem Abdul Rahman Rahimi ütles, et rünnakus sai surma seitse ja viga 24 inimest.

Ükski rühmitus ei ole rünnaku eest vastutust võtnud, kuid islamiliikumine Taliban kuulutas populaarse telekanali TOLO ja 1TV oktoobris «sõjalisteks sihtmärkideks».

Telekanalid kajastasid septembris riigi põhjaosas asuva Kunduzi linna ajutist vallutamist Talibani poolt, kus nende informatsiooni kohaselt vägistasid pühasõdalased hulgaliselt ohvreid naistele mõeldud võõrastemajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles