Pildid: Moldovas tungisid meeleavaldajad parlamenti, nõudes uusi valimisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moldovas Chișinăus tungis grupp meeleavaldajaid eile läbi märulipolitsei ridade parlamendihoonesse pärast seda, kui see riik sai uue Euroopa Liidu meelse valitsuse.

Moldova venemeelne opositsioon boikoteeris uue valitsuse hääletamist, edastab Reuters.

Moldova eelmine valitsus astus möödunud oktoobris puhkenud pangaskandaali tõttu tagasi. Moldovas tekkis poliitiline kaos juba 2014. aastal, kui ilmnes, et riigi pangandussüsteemist kadus miljard dollarit (900 miljonit eurot).

Moldova lippe kandnud meeleavaldajad nõudsid uute valimiste korraldamist ning nimetasid nüüd valitsusse pääsenud poliitikuid riigireeturiteks.

Uudisteagentuuride teatel arvas osa meelt avaldanutest, et nüüdne uus valitsus ei suuda Moldovas levinud korruptsioonile piiri panna ja uuendusi käivitada.

Oli ka neid, kes arvasid, et Moldova peaks jääma Venemaa mõjusfääri, mitte võtma suunda Euroopa Liidule.

Märulipolitsei eemaldas meelt avaldanud parlamendihoonest, mille käigus sai paar meeleavaldajat ja kuus politseinikku vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles