Venemaa: Rice vaikis maha sajad tapetud Lõuna-Osseetias

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistliku Lõuna-Osseetia pealinnas Tshinvalis heisati Lõuna-Osseetia lipu kõrvale ka Venemaa trikoloor.
Separatistliku Lõuna-Osseetia pealinnas Tshinvalis heisati Lõuna-Osseetia lipu kõrvale ka Venemaa trikoloor. Foto: AP / Scanpix

Vastusena USA välisministri Condoleezza Rice eilsele kõnele Washingtonis teatas Venemaa välisministeerium, et ühte poolt kritiseerides salgas USA kõrge ametnik maha sajad  tapetud Lõuna-Osseetia elanikud.

«Väljendades kaastunnet nn Vene rahuvalvajate hukkumise kohta, jättis välisminister mainimata Gruusia sõjaväe ja eriüksuse poolt tapetud sajad ja sajad Lõuna-Osseetia elanikud, kellest suurem enamus olid Venemaa kodanikud,» vahendab RIA Novosti Venemaa välisministeeriumi vastust.

Ministeerium kinnitab, et tegu oli Venemaale kallaletungiga ning riigil ei jäänud muud üle, kui kasutada oma õigust enesekaitsele, mis on täiesti kooskõlas ÜRO põhikirja 51 paragrahviga.

«Me kaitsesime kõige hinnalisemat väärtust - Tshinvali elanike ja Vene rahuvalvajate õigust elule, inimeste, kes olid sattunud suurtüki ja tanki turmtule alla,» teatas Venemaa.


Ministeeriumi teatel vastutustundlikud poliitikategelased ei häbene tunnistada fakte oma esinemistes. «Miks seda ei tee teised, kes eelistavad kõike peapeale pöörata, on hoopis ise küsimus, mis ilmselt on seotud isiklike projektidega selles piirkonnas, geopoliitikaga, aga ka moraaliga,» teatab ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles