Madriidi juuksurid pakuvad kodututele tasuta soenguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu.
Kodutu. Foto: SCANPIX

Juba kuu aega suundub kolm Madridi juuksurit – Ana Cuenca, Cristina Medina ja Jonatan Martín – pühapäeva hommikul tänavatele, et pakkuda linna kodututele tasuta juukselõikust.

Kolm sai idee Austraaliast. Nad võtsid ühendust seal projekti vedava Nasir Sobhaniga ning nii sündiski ettevõtmine #UnCorteUnaHistoria (e.k lõikus ja lugu). Varustuse said hispaanlased firmalt Industrias Orial annetusena.

Oma lõikusi pakuvad nad linna tuntud piirkondades nagu Gran Vía ostutänaval ja Plaza de Españal.

«Põhiline reaktsioon on täielik üllatus,» jutustas Martín. «Nad küsivad meilt «Kus?», «Siin?», «Praegu?».»

«On inimesi, kes ütlevad meile, et eelistavad pikki juukseid, sest need annavad külmas ilmas sooja,» rääkis Cuenca. Enamik on aga soengu värskendamisest huvitatud ja üritavad juuksuritele nende vaeva ka kuidagi hüvitada – selleni, et pakuvad nende kohvile kutsumist või lõikuse eest maksmist.

Üks nende hiljutisi kliente oli 38-aastane Eduargo. Loode-Hispaanias Galiciast pärit mees on hariduselt tegevusterapeut ja töötas pediaatriavallas ajani, kui majanduskriisi tagajärjel töö kaotas. «Ma olen nii kaua rääkimata olnud, et on hea rääkida oma lugu,» meenutas Cuenca tema sõnu.

50-aastast Azucenat kutsuvad juuksurid aga tänavate raamatukoguhoidjaks. Tal on alati kaasas mitu kohvritäit raamatuid ja ta armastab väga lugeda.

Madridi linnavalitsuse 2014. aasta detsembris tehtud uuringu kohaselt elab Hispaania pealinnas 1905 kodutut. Kogu Hispaanias on sellise saatusega inimesi umbes 40 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles