Terroristiks tembeldatud iraaklane nõuab Rootsilt suurt valuraha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mutar Muthanna Majidi pilt (vasakul) ajalehes
Mutar Muthanna Majidi pilt (vasakul) ajalehes Foto: SCANPIX

Iraagi päritolu Mutar Muthanna Majid tahab Rootsi riigilt saada enda terroristiks tembeldamise eest üks miljon Rootsi krooni valuraha (umbes 100 000 eurot).

Majidi advokaat Peter Ataseven sõnas, et kompensatsiooninõue esitati põhjendusega, et ta klienti kahtlustati Islamiriigi ridadesse kuulumises ning politsei esitles teda kui terroristi, avaldades ta foto ja nime, edastab Yle.

Rootsi politsei arreteeris Majidi möödunud novembris Bolidenis terrorismivastase operatsiooni käigus. Paar päeva pärast mehe arreteerimist tunnistati ta süütuks ja vabastati terrorismikahtlustest.

Advokaat Ataseveni teatel tekkisid Majidil pärast juhtumit psühholoogilised probleemid.

«Teda esitleti Rootsi meedias kui terroristi ja see mõjutab ta elu seni. Ta pingutab, et oma elu uuesti korda seada ning elab üks päev korraga. Ta tuntakse seni avalikes kohtades ära, mille tõttu on tal väga keeruline,» lisas advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles