Rootsile lähevad uued piirikontrollid maksma miljon krooni nädalas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumendikontroll Taanis Kastrupi jaamas.
Dokumendikontroll Taanis Kastrupi jaamas. Foto: SCANPIX

Rootsi ja Taani vahel rongiga reisivahele inimestele tehtavad dokumendikontrollid lähevad Rootsile maksma miljon krooni (umbes 107 000 eurot) nädalas.

Isikutuvastusprotsess kulgeb muidu sujuvalt, kuid Rootsi piirkondlikule transpordiametile Skånetrafiken on see üsna kulukaks läinud. Uued nõuded võeti kasutusele 4. jaanuaril.

Ettevõtte ärijuht Magnus Andersson teatas eilses pressiteates, et kontrollid lähevad maksma üks miljon krooni päevas. Kulusid jagatakse ühiselt koos Taani rongiettevõttega DSB.

Öresundi silla kaudu Taani pealinna Kopenhaageni ja Rootsi linna Malmö vahel reisivad inimesed peavad nüüd arvestama ka sellega, et sõit on veninud pool tundi pikemaks.

«Kahekordsed kontrollid, nii isikutuvastus Kopenhaageni lennujaamas Kastrupis ja piirikontroll Lõuna-Rootsis Hyllie rongijaamas pole optimaalsed, kahjuks pikendavad nad meie reisijate sõitu,» ütles Andresson.

Uute reeglite järgi peavad Taanist Rootsi reisivad inimesed Kastrupis rongist väljuma, kontrolli läbima ja siis rongi naasma, et Rootsi suunas edasi sõita. Ilma kehtiva isikutunnistuseta isikuid uuesti rongi ei pääse. Ka sama liini teistpidi reisivad inimesed peavad sarnase kontrolli läbima.

Lisakontroll võeti kasutusele siis, kui Rootsi valitsus teatas, et ei taga enam kõigile riiki saabuvatele migrantidele majutust ning hakkab seetõttu migrante enne Rootsi lubamist rohkem kontrollima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles