NATO: Venemaa ei soovi taastada sõjaväelaste sidet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi armeekindral Petr Pavel.
Tšehhi armeekindral Petr Pavel. Foto: SCANPIX

Esialgu pole näha Venemaa soovi taastada NATO-ga kontakte sõjaväe liini pidi, ütles alliansi sõjalist komiteed juhtiv Tšehhi armeekindral Petr Pavel.

«Me ilmselgelt ei soovi kõrvale hoida dialoogist nii sõjalisel kui ka poliitilisel tasandil, et vältida strateegilisi arusaamatusi või vahejuhtumeid sarnasele sellega, mis juhtus Türgi piiri rikkunud Vene lennukiga,» ütles Pavel.

«Kuid kahjuks lahknevad Vene poole meedias tehtud avaldused sisulistest sammudest sidepidamiseks,» märkis Pavel Brüsselis pärast NATO maade relvajõudude staabiülemate kohtumist.

Tema sõnul on NATO sõjaväelased mitmel puhul püüdnud selliseid kontakte luua, kuid tulemusteta.

Juunist alates NATO sõjalist komiteed juhtiva Paveli sõnul on ta sestsaadik korduvalt püüdnud sõjalist sidekanalit kasutada, kuid ei ole Vene sõjaväelaste sarnast soovi seni täheldanud.

«Venelased suhtlevad NATO liikmetega kahepoolsel alusel, seega mingisugune infovahetus aset leiab,» märkis ta.

Allianss külmutas sõjalise koostöö pärast 2014. aasta sündmusi Ukrainas, kuid on korduvalt rääkinud vajadusest säilitada suhtlus sõjalisi ja diplomaatilisi kanaleid pidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles