Kurz: Viini otsus piirata asüülitaotluste arvu on äratus Brüsselile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Sebastian Kurz.
Austria välisminister Sebastian Kurz. Foto: SCANPIX

Austria otsus piirata 2016. aastal vastuvõetavate varjupaigataotlejate arvu on äratus Brüsselile ning selle eesmärgiks on survestada Euroopat ühise lahenduseni jõudmiseks, lausus täna Austria välisminister Sebastian Kurz.

Austria teatas kolmapäeval, et võtab 2016. aastal vastu kuni 37 500 varjupaigataotlejat, mida on enam kui poole võrra vähem, kui eelmisel aastal riiki saabunud 90 000.

«Meie riiklik samm on eelkõige äratuseks Brüsselile,» ütles Kurz päevalehele Bild.

«Usun, et pikas perspektiivis on Euroopa lahendus võimalik. Kuid kuniks seda pole, peame end ise kaitsma.»

Teises usutluses päevalehele Frankfurter Allgemeine Zeitung ütles Kurz, et tema hinnangul saab Austria sammul olema positiivne mõju.

«Euroopale kasvab surve jõuda ühislahenduseni,» lausus ta.

Kuniks riigid nagu Austria ja Saksamaa on nõus hoidma oma uksed põgenikele avatuna, siis puudub teistel liikmesriikidel ajend tegutsemiseks, arvas Kurz.

«Mitmed riigid on vaid transiitriigid. Kreeka jaoks on olukord olnud mugav. Seetõttu pole ma üllatunud, et üle-Euroopalist lahendust ei ole leitud.»

Huvi kogu Euroopat hõlmava leppe vastu tõuseks vaid siis, kui see küsimus tabab jõuliselt seniseid transiitriike ja neist saavad sihtriigid, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles