Kreeka saarte lähistel uppus vähemalt 44 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjakslastud paat Kreeka saare rannikul.
Tühjakslastud paat Kreeka saare rannikul. Foto: SCANPIX

Kreeka ja Türgi piirivalve on Kreeka saarte lähistel merest välja toonud 44 migrandi surnukeha, kelle seas on ka 20 last, teatasid täna võimud.

Farmakonisi ja Kalymnose saarte lähistel läks ööl vastu tänast põhja kaks laeva, milles hukkus 41 inimest, sõnas Kreeka rannavalve.

Türgi Dogani uudisteagentuuri sõnul on Türgi piirivalve Didimi kuurorti lähistel merest välja toonud veel kolme lapse surnukeha.

Esimene õnnetus leidis aset Egeuse mere idaosas asuva Faramakonissi saare lähedal, kus uppus 48 inimest vedanud alus.

Mõni tund hiljem läks Farmakonissist lõunas asuva Kalolimnose saare lähedal põhja puidust purjekas, mille pardal olnud inimeste arv pole teada.

Kreekast on saanud peamine värav, mille kaudu sõja ja vaesuse eest põgenevad inimesed Euroopa Liitu üritavad pääseda. Mullu sisenes Kreekasse enam kui 800 000 migranti, kes olid sinna enamasti saabunud Türgist merekõlbmatutel alustel. Sajad inimesed on seda üritades hukkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles