Porošenko lubas Krimmi ja Donbassi Ukrainale tagasi saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko nimetas riigi tähtsaimaks prioriteediks võimu taastamist Donetski ja Luganski oblasti eraldunud rajoonide üle ning Krimmi tagasisaamist.

Õnnitledes täna kaaskodanikke Ukraina ühtsuse päeva puhul, tuletas president meelde isamaaliste tunnete puhangut, mida näitas sini-kollane Donetsk Euroopa jalgpallimeistrivõistluste 2012. aasta finaalturniiri ajal.

«Need värvid ühes kolmhargiga naasevad oma seaduslikule ja loomulikule kohale Donetskis ja Luganskis, Simferopolis ja Sevastopolis,» ütles president, lisades, et mõistab ühtsust kui riigi unitaarset ehitust ja kategoorilist keeldu Ukraina jaoks vastuvõetamatute ja hukutavate föderalismimõtete sissetoomisele.

«Sellised ülikeerulised ülesanded nagu Donbassi ja Krimmi tagasisaamine Ukrainale kavatsen lahendada eelkõige poliitilis-diplomaatiliste vahenditega rahvusvahelisel õigusel põhineval teel, tugevdades ühtaegu riigi kaitsevõimet ja meie relvajõude,» märkis Porošenko.

Kutsudes Ukraina kodanikke üles ühtsusele, lisades, et ühtsus on võitluses korruptsiooniga ja reformide edendamiseks mitte vähem vajalik kui vastupanuks Venemaa agressioonile. «Sel aastal hakkavad reformid vilja kandma,» tõotas riigipea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles