Kanada koolitulistamises tapeti neli inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada riigilipp.
Kanada riigilipp. Foto: SCANPIX

Kanada lääneosas asuva La Loche linnakoolis tapeti reedel koolitulistamises neli inimest, teatasid peaminister Justin Trudeau ja politsei esindajad.

Veel kaks inimest sai raskelt haavata ja on kriitilises seisundis. Valitsusjuht oli algselt teatanud viie inimese hukkumisest.

Trudeau kinnitusel on kahtlusalune vahistatud.  Valitsusjuht tänas ühtlasi politseitöötajaid kiire tegutsemise eest sellel «traagilisel päeval».

«Täitunud on iga lapsevanema kõige jubedam õudusunenägu,» tõdes Trudeau.

Politsei eestkõneleja kutsus veel mõni aeg enne peaministri avaldust vanemaid üles sündmuskohast eemale hoidma, sest sündmused veel jätkuvad ja kool on ümber piiratud. Naabruses asuv algkool suleti ettevaatuse mõttes samuti ja õpilased on seal varjul.

«Tegemist on ülitõsise vahejuhtumiga, mis siiani jätkub,» hoiatas pressiesindaja.

«Kuulsin vähemalt seitset lasku, enne kui välja pääsesin. Ma arvan, et seejärel tulistati edasi. Kostus ka jubedaid karjeid,» ütles keskkooliõpilane Noel Desjarlais.

«Algselt oli meil info, et tragöödias on surma saanud viis inimest. Praeguse seisuga võin ma kinnitada, et hukkunud on neli inimest,» täpsustas pressikonverentsil politseiülem Maureen Levy.

«Kell 13.47 võeti kooli juures vahi alla üks meessoost isik ja temalt ära tulirelv,» lisas Levy.

Politsei pole esialgu ohvrite ega tulistaja isikuandmeid avaldanud.

Telekanali CBC info kohaselt õpivad koolis 12-18-aastased lapsed. Umbes 3000 elanikuga La Loche asub Saskatchewani provintsis.

Tegemist on Kanada kõige hullema koolitulistamisega viimase paarikümne aasta jooksul. Aastal 1989 tappis 25-aastane mees Ecole Polytechnique insenerikoolis 14 inimest. Mees tappis peamiselt naistudengeid ja ütles, et «võitleb feminismi vastu». Lõpuks lasi mees ennast maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles