Mehhiko politsei põletas üle saja tuhande kanepitaime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiko politsei avastas riigi lääneosas asuvas Nayariti osariigis 11 kanepipõldu ja hävitas hinnanguliselt 75,5 tonni marihuaanat, teatasid reedel võimuesindajad.

Föderaalpolitsei andmetel võtsid põllud enda alla 5,4 aakrit Los Mesquitesi linna lähedal. Välja kisti üle 158 000 taime, mis põletati.

Mehhiko tervishoiuametnikud väljastasid detsembris neljale aktivistile load, mille alusel nad tohivad enda tarbeks marihuaanat kasvatada ja tarbida. Eriload kehtivad konkreetselt nende nelja inimese jaoks, teatas tollal valitsus.

Mehhiko kanepiaktivistide organisatsioon SMART taotleb marihuaana legaliseerimist, väites, et see aitab vähendada riigis lokkavat uimastivägivalda.

Praeguste seaduste järgi on kanepi kasvatamine ja müük riigis jätkuvalt ebaseaduslik.

Mehhiko president Enrique Peña Nieto on väljendanud oma vastuseisu legaliseerimisele, kuid on kutsunud kokku eksperdid, kes arutavad küsimuse üle selle aasta jaanuarist märtsini, mille järel tehakse võimalikud ettepanekud uuteks regulatsioonideks.

Samal ajal arutab Mehhiko kongress eelnõu, mis legaliseeriks kanepi importimise ja tarbimise ravi eesmärgil.

Colombia president Juan Manuel Santos allkirjastas detsembris määruse, mis seadustab marihuaana tarvitamise meditsiinilisel otstarbel ja reguleerib selle kasutamist.

Santose ütles telepöördumises, et marihuaana kasvatamine ja omamine on lubatud vaid rangelt meditsiinilisel ja teaduslikul otstarbel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles