PEGIDA kavandab meeleavaldusi 14 riigis, ka Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEGIDA meeleavaldus Kölnis.
PEGIDA meeleavaldus Kölnis. Foto: Reuters

Liikumine Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu (PEGIDA) teatas laupäeval, et kavandab 6. veebruaril meeleavaldusi 14 Euroopa riigis, sealhulgas Eestis, Tšehhis, Soomes, Saksamaal, Poolas, Slovakkias ja Šveitsis.

PEGIDA esindaja Tatjana Festerling tegi avalduse pärast samalaadsete vaadetega ühenduste kohtumist Praha lähedal Roztokys.

«Euroopa islamiseerimise vastu võitlemine on meie ühine eesmärk,» ütles Festerling pärast kohtumist.

Rotzkoy kohtumise organiseeris Tšehhi liikumine Islamivastane Blokk, mille liider Martin Konvicka nimetas Euroopa Liidu sisserändepoliitikat «enesetapjalikuks ja napakaks».

PEGIDA islamivastased meeleavaldused on pidevalt laienenud. Kui 2014. aasta oktoobris tuli Dresdenis tänavatele meelt avaldama kõigest mõni­sada inimest, siis 2015. aasta alguse protestimarssidest on Saksamaa linnades osa võtnud juba 25 000 inimest.

PEGIDA on nüüdseks levinud mitmesse Euroopa riiki, nagu näiteks Norrasse, Taanisse ja Hispaaniasse.

PEGIDA ühenduse liikmed arvavad, et islamil ei ole kohta vabades ja demokraatlikes Euroopa ühiskondades.

Pegida Eesti Facebooki lehel on üle 2600 jälgija. Seal pole kavandatavaid meeleavaldusi veel arutusele võetud. Küll kirjutas Pegida Eesti lehel laupäeva hilisõhtul Pegida Poola esindaja, kes küsis, kas Eesti plaanib meeleavaldust. Pegida Estonia suletud grupil on pisut üle 500 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles