IS avaldas video Pariisi ründajatest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi terrorirünnakute mälestustahvel.
Pariisi terrorirünnakute mälestustahvel. Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) avaldas pühapäeval video, milles näidatakse üheksat džihadisti, kes korraldasid novembris Pariisis 130 inimese elu nõudnud terrorirünnakud.

Pühasõdalaste veebikülgedele postitatud video kannab nime «Tapke, ükskõik kus te nad (uskmatud) leiate». Selles näidatakse nelja Belgia ja kolme Prantsuse kodanikku, samuti kaht iraaklast, kes vastutavat rünnakute eest.

Prantsuse ja araabia keeles rääkivad džihadistid ütlesid videos, et nende läkitus on suunatud kõikidele riikidele, mis osalevad (USA-juhitavas - toim) koalitsioonis, mis võitleb alates 2014. aasta septembrist ISi vastu Süürias ja Iraagis.

Videos näidatakse ka Briti peaministri David Cameroni fotot, millele oli lisatud inglise keelne tekst «Kes iganes seisab kufri (uskmatute) ridades, on meie mõõkade sihtmärk».

ISi Al-Hayati meediakeskuse toodetud video nimetab üheksat džihadisti «lõvideks», kes «surusid Prantsusmaa põlvili».

Videos näidati kaadreid Pariisi rünnakutest ning Prantsuse eriüksuste julgeolekuoperatsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles